Teaching (Romanian)

Toate dispozitivele electronice smart din jurul nostru sunt controlate de software. De la smartphone si smartwatches la dispozitive integrate ce controlează motorul de la masină.

A si să nu uităm, fac rachetele să aterizeze pe platforme mobile în mijlocul oceanului. Totul automatizat, evident, folosind limbajul C.


Viziunea artificială este procesul de extragere a informaţiilor din imagini, folosind metode matematice sau metode bazate pe teoria învăţării automate (machine learning), implementate sub forma unor algoritmi executaţi pe o arhitectură de calcul.

Tutorials (Romanian)

Ce e ssh si de ce imi trebuie? Cum functioneaza? Tutorialul este axat pe cei care fac data science sau codează la distanță.


Git-ul este un un sistem de versionare a codului sursa. Adica un sistem care ia textul scris de oameni (cod sau alt text) si il pastreaza intr-un loc mai sigur decat masinile proprii.


Exista o gramada de moduri de a organiza history-ul si de a scrie mesajele de commit. Sau modul de lucru. Unii folosesc rebase-ul in loc de merge sau pun link la issue in commit etc. Am expus în acest tuorial un mod minim de a folosi git-ul, util pentru proiecte de laborator si/sau proiecte mici.


Aceasta pagina este pentru tine, daca ai acces la o masina puternica, masina care este partajata de mai multi useri.
Daca esti singur pe masina, sau “e voie” sa rulati aplicatii nativ, atunci treburile sunt mai simple, va puteti folosi mai usor de tool-urile oferite de IDE-urile puternice