As a data scientist we often use certain tools from devops area. Some settings are labeled as “advanced” on devops tutorials but are quite basic for us.

Some of these tools are shown below. Of course, with those “advanced” settings. That are quite useful once you gain access to some non trivial compute power.

Most of the tutorials are in Romanian.

Ce e ssh si de ce imi trebuie? Cum functioneaza? Tutorialul este axat pe cei care fac data science sau codează la distanță.


Git-ul este un un sistem de versionare a codului sursa. Adica un sistem care ia textul scris de oameni (cod sau alt text) si il pastreaza intr-un loc mai sigur decat masinile proprii.


Exista o gramada de moduri de a organiza history-ul si de a scrie mesajele de commit. Sau modul de lucru. Unii folosesc rebase-ul in loc de merge sau pun link la issue in commit etc. Am expus în acest tuorial un mod minim de a folosi git-ul, util pentru proiecte de laborator si/sau proiecte mici.


Aceasta pagina este pentru tine, daca ai acces la o masina puternica, masina care este partajata de mai multi useri.
Daca esti singur pe masina, sau “e voie” sa rulati aplicatii nativ, atunci treburile sunt mai simple, va puteti folosi mai usor de tool-urile oferite de IDE-urile puternice